NIEUWSGIERIG AAGJE

Stiekem 2ehands knulletje.

Iets waar ik van huis uit niet mee ben opgegroeid is de kringloopwinkel. Wij hadden altijd nieuwe dingen in huis maar brachten wel onze “oude” dingen naar Het Goed in Emmeloord.

Dat wekte natuurlijk al mijn nieuwsgierigheid van wat staat er dan allemaal nog meer in die winkel? Maar hop spullen weg en terug in de auto op naar huis.

Ik bel altijd met mijn mamsje als ik onderweg ergens naar toe ben. Kunnen wij even bij kletsen over van alles en nog wat. Zo kwam de kringloopwinkel ook ter sprake.

Waarom gingen wij daar vroeger nooit heen en hoe ben ik er dan terecht gekomen? Mijn mams moest lachen, van kleins af aan wilde ik dus al heel graag even binnen kijken maar ook mijn moeder was dit van huis uit niet gewend om te doen.

Het idee zat er gewoon in dat dingen vies zouden zijn en dat kunnen wij denk ik allemaal wel beamen want hoe sommige dingen er uit zien.. en ruiken.. Dat is verre van best hahah!

Maar ik ben dus op eigen houtje op het fietsje naar de Randweg gegaan om stiekem toch te kijken! Het zal je natuurlijk niet verrassen dat ik meteen verkocht was!

Achter de schermen.

Mijn vriendinnetje vanaf de middelbare school, deed als bijbaantje schoonmaken achter de schermen bij Marktplaats. De ene keer waren het de kantoren die een beurt moesten krijgen maar ook de sorteerband van de kringloopwinkel hoorde bij haar werk.

Nou ik wil dan natuurlijk wel even mee om gezelschap te houden en een beetje te helpen. Nouja helpen.. meer lekker neuzen hoor! Gaaf om te zien hoe alles binnenkomt en hoeveel werk deze mensen eigenlijk ook verzetten voordat het in de winkels allemaal komt.

Geluk met een traan.

Mijn opa en oma woonden in de schuur van een woonboerderij uit 1876. Deze riante schuur heeft mijn opa helemaal omgetoverd tot woonhuis met alles wat je nodig bent. Wat een heerlijke plek was dit om naar toe te gaan als kind.

Helaas door omstandigheden moesten mijn opa en oma verhuizen. Maar wat een spullen kwamen hierbij vrij. De zolders lagen vol met oude schatten en daardoor dus ook meteen met herinneringen. Ik zie ons nog zitten aan de eettafel. Ik kwam net van de zolder af en mijn oma en moeder zaten klaar om te zien wat ik nu weer had gevonden.

Omdat je niet alles altijd kan bewaren zijn heel veel dingen inmiddels verdwenen maar de oude kerstballen liggen hier nog op zolder. Niet dat ik ze durf te gebruiken hoor want wat zijn die dingen toch fragiel! Maar ik heb ze wel!

Zoektocht.

Door Lak of Smak komen wij echt op allerlei plekken en zoeken wij ook juist de plekken om waar niet ieder ander al is geweest.

Zo waren wij begin dit jaar in een klein dorp in Groningen. De familie hield gezamenlijk een soort van fair om de spullen van hun ouders te verkopen. En dit was alles behalve een verdrietige gebeurtenis maar juist mooi om mee te maken. Met zoveel liefde stonden deze mensen de spullen te verkopen om ze een nieuw leven te bieden bij andere mensen.

En als nieuwsgierig aagje wilde ik natuurlijk ook heel graag de verhalen achter verschillende spullen weten. En dat is dan ook met zoveel plezier vertelt! Zoals de soepballenmallen die wij nu zelf in de keuken hebben staan! Echt zo uniek!

Dit soort items komen wij dan tegen en gaan dan bij ons in de shop. Maar hoe jammer ook van heel veel items, wij hebben hier maar echt 1 of 2 van. Dus hou ons lekker in de gaten en grijp er niet naast want voor je het weet is het zo al weer weg!

Kringloopgezelschap.

En mijn moeder? Die weet nu precies als we samen op pad zijn dat we allerlei locaties bezoeken met tweedehandsitems.

Zo leuk om te zien dat de rollen toch een beetje zijn om gedraaid. Want mijn moeder zegt oh nee niet alweer.. maar stiekem spiekt ze ook overal lekker tussen en in!

-x- Jorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *