WAAR HET ALLEMAAL BEGON…

Welkom.
Naast onze Lak of Smak Instagram pagina… Welkom op Lak of Smak de webshop. Met de te gekke items die wij te koop hebben zal ik ook een blog beginnen om jullie ook een beeld te geven van ons achter de schermen. Welke verhalen verschuilen er achter deze webshop en achter onze producten?

Polderjongen.
Maar laten we bij het begin beginnen. Ik ben Jorn en inmiddels alweer bijna 30 lentes jong. Samenwonend met Arnold en onze eigenwijze lieve Teun in het hoge Noorden. Hoogezand wel te verstaan. Zelf ben ik een geboren en getogen polderjongen! 

27 jaar heb ik in Emmeloord gewoond en kon mijn moeder wel gek worden van alle veranderingen die steeds plaatsvonden in huis. Snap je toch niet?! Hoe heerlijk is het als je na een dagje thuis komt en alles allemaal anders staat! Ze hoefde alleen maar alle vingerafdrukken en stofjes weg te halen na elke ‘ verbouwing ‘. Maar het was het altijd weer waard hahah.

Lak of Smak.
Eenmaal in Hoogezand was het flink wennen. Van iedereen kennen in Emmeloord naar het anonieme leventje hier. Nadat we onze flat compleet veranderd hebben zei Arnold van waarom begin je niet een eigen Instagram pagina? Leuk allemaal foto’s delen en nieuwe mensen leren kennen ook hier in het Noorden. Juist met de passie die zo in je zit!

Dus zo gezegd zo gedaan. Maar welke naam ga je dan gebruiken. Ik weet het nog goed, we lagen in bed en ineens kwam een gezegde van mijn Oma boven. Zij gebruikte altijd “Ik vind der geen lak of smak aan”. Dit duidde dan op vies eten of dingen die zij echt niet mooi vond. 

Wij vonden dit meteen een goede naam omdat een interieur altijd smaakgevoelig is. Of je vindt het helemaal top (smak)… Of je denkt: ik heb er lak aan.

Dus een naam waarbij de herinnering doorleeft op een totaal andere manier.

Eigen webshop.
Ik zie Monique (mijn aanstaande getuige) en mij nog zitten, op een terras met een lekker drankje in Blokzijl, te dromen over een eigen zaak. Natuurlijk ook weer gericht op interieur. Maar de stappen om echt iets voor onszelf te beginnen bleven bij ideeën. En daardoor bleven onze ideeën dromen. 

Tot dat Arnold ook hierin het voortouw nam door te zeggen van waarom begin je niet zelf een webshop?! En zie hier! Het is gelukt. 

En Monique? Die is ook begonnen met haar dromen te verwezenlijken. En hier gaan jullie binnenkort ook meer van zien op onze webshop! Handgemaakte vilten kussens en woonaccessoires zullen onder de naam Monikom verkocht gaan worden op Lak of Smak.nl

Liefde.
De liefde heeft mij naar Hoogezand gebracht en heeft mij dingen laten doen die ik nooit verwacht had. Heerlijk hoe het leven kan lopen. Benieuwd naar wat er allemaal nog meer gaat volgen?! Ik wel hahah. 

Blijf Lak of Smak via de webshop en Instagram volgen. Daardoor mis je niks van onze unieke vondsten en de leuke verhalen erachter!

-x- Jorn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *